Federació Catalana de Billar Unió de federacions esportives catalanesGeneralitat de CatalunyaEsportCat

FCdeB Pool

ESCOLA

FCdeB Escola

Abelard Salvatierra i Norbert Tolsa Campions Quadre 47/2 2a A i 2ª B

El passat dissabte 7 de Maig va tenir lloc la Final de Catalunya de Quadre 47/2 2ª divisió A i B a Lliçà d'Amunt.

Prèviament també a la mateixa seu s'havia jugat la fase prèvia de 2ªA amb 18 jugadors dels que es van classificar aquests vuit finalistes: Jaume Andreu, Valentí Viera, Alfonso Beltrán, Josep Manel González, Francesc Varela, Santi Fuente, Abelard Salvatierra i Pere Llumà.

El sistema de la final utilitzat va ser el KO directe com té estipulat la FCB i els partits de quarts de final van ser molt disputats i amb marcadors molt ajustats i amb certa incertesa per saber qui guanyaria el pas a les semifinals.
Les semifinals van enfrontar per un costat a Abelard Salvatierra  i Alfonso Beltrán amb el resultat de 125-111 (en 27 entrades) a favor de Salvatierra i per l'altre costat Santi Fuente i Valentí Viera amb  un marcador de 125-62 (en 19 entrades) a favor de Fuente. Remarcar que Santi Fuente portava més de 7 de mitjana abans de la final i semblava el favorit, però en una final molt disputada va guanyar Salvatierra 125-105 (en 19 entrades) malgrat la tacada de 47 de Fuente, ja que Salvatierra va respondre amb una de 31. Així el jugador de la SB La Gran Penya es proclamava campió malgrat que Fuente del CB Vic va fer la millor mitjana del torneig.

A la 2ªB prèviament s'havia jugat la fase prèvia a Sant Boi amb 18 jugadors dels que es van classificar aquests vuit finalistes: Jordi Clapés, Sebastià Bonet, Rafael Salazar, Rafael Montero, Alberto Ortega, Norbert Tolsà, Cipriano Becerra i Josep Ramos.

Les semifinals van enfrontar per un costat a Norbert Tolsà i Cipriano Becerra amb el resultat de 75 - 54 (en 19 entrades) a favor de Tolsà i per l'altre Jordi Clapés i Rafael Salazar amb resultat de 75-56 (en 24 entrades) a favor de Clapés. Destacar que Norbert Tolsà portava casi el 4 de mitjana abans de la final i semblava el favorit, cosa que va succeir a la final guanyant per 75-45 (en 20 entrades) gràcies a una tacada de 21 caramboles  de Tolsà de L'Amistat de Mollerussa a la que Clapés del BC Granollers no va poder reaccionar. Cal destacar la gran presència de públic sobre tot a les finals que va fer que la petita sala del club billar de Lliçà d'Amunt estigués abarrotada.