Federació Catalana de Billar Unió de federacions esportives catalanesGeneralitat de CatalunyaEsportCat

FCdeB Pool

ESCOLA

FCdeB Escola

SERGIO JIMÉNEZ CAMPIÓ DE CATALUNYA DE TRES BANDES DIVISIÓ D'HONOR

Sergio Jiménez s'ha proclamat Campió de Catalunya de 3 Bandes, Divisió Honor, a la final celebrada els dies 7 i 8 de gener-23 al Club Billar Sant Adrià.
En aquesta fase final han participat 16 jugadors, enquadrats en grups de 4, dels quals es classificaven dos contendents de cadascun per a quarts de final.
La composició dels grups va ser la següent:
GRUP A: Joan Carles Pareras; Xavier Sánchez Mariscal ;-Joan Carles Jiménez i Adrià García
GRUP B: Xavier Minguell; Joan Josep Pineda; Marc Maymó i Ricardo García
GRUP C: Antoni Hernández; Alexandre Pérez; Sergio Martínez i Sergio Jiménez
GRUP D: Armando Moreno; Esteve Mata; Antoni Hernández i Pau Benítez

Al Grup A no va poder participar Xavier Sánchez Mariscal. En aquest grup va guanyar Pareras les dues partides, encara que amb resultats molt ajustats, sobretot a la partida amb García, que va guanyar d'una sola carambola. El segon lloc del grup se'l van jugar Joan Carles Jiménez, jugador de casa, amb Adrià García, en un duel molt intens en què García es va imposar 40-31 en 32 entrades i va passar a quarts de final. Cal destacar la participació d'aquest jove jugador, així com la de Sergio Martínez, tots dos del CB Granollers, que il·luminen el futur del billar català.
En el Grup B va aconseguir el primer lloc Ricardo García, que fet i fet va aconseguir el primer lloc de la qualificació. El segon lloc va ser per a Minguell, després d'imposar-se en l'últim enfrontament del grup a Marc Maymó, cosa que va donar lloc al seu aparellament a quarts de final amb el primer classificat. Aquest partit de la següent fase es va resoldre a favor de Minguel (40-27 a 34 entrades)
Al Grup C la partida més decisiva es va disputar entre Sergio Jiménez i Alejandro Pérez, i va donar accés al segon a la primera posició del grup, després d'imposar-se, també a Toni Hernández i Sergio Martínez. Jiménez va vèncer en les altres dues trobades del grup. La trajectòria dels dos jugadors al campionat, des d'aquell moment, va anar per camins diferents fins a la final.
Al Grup D, Mata i Moreno van ocupar les dues places classificatòries per aquest ordre. Mata va passar a semifinals després de vèncer Adrià García, mentre que Moreno no va superar l'enfrontament de quarts de final davant d'Alejandro Pérez.
A Semifinals, els dos últims partits del matí de diumenge, van enfrontar Jiménez i Mata (40-23 a 28 entrades) i Pérez i Minguell (40-30 a 24 entrades). El nombre baix d'entrades expliquen per si mateix l'alt nivell de les dues partides que van conduir a la final.
La Final, disputada diumenge a la tarda, va enfrontar els dos jugadors (Jiménez i Pérez) més regulars del torneig. I se'n va anar al descans després de disputar-se només set entrades, amb Jiménez al davant: 22 caramboles a 10 i un gran exercici d'execució durant aquesta fase de la partida per part del guanyador del campionat de Catalunya. La resta de la partida es va resoldre en 13 entrades més per finalitzar 40 a 22 i la victòria final de Jiménez. La ronda final del jugador que milita aquesta temporada al CB Vic va concloure amb una mitjana general de l'1,764 i la partida decisiva va finalitzar amb un excel·lent dos de mitjana.