Federació Catalana de Billar Unió de federacions esportives catalanesGeneralitat de CatalunyaEsportCat

FCdeB Pool

ESCOLA

FCdeB Escola

VALENTÍ VILALTA CAMPIÓ DE LLIURE DIVISIÓ D'HONOR

Valentí Vilalta, el jugador del C.B. Sants, s'ha proclamat campió de Catalunya de Lliure (categoria d'Honor) a l'edició del 2023, disputada al C.B. Santa Adrià el 4 i 5 de març, en una final disputada a dos grups de quatre jugadors. Al quadre d'honor del campionat l'han seguit, Sergi Garriga (Casal de Cervera), Josep Pallisa (Sant Adrià) i Carles Tuset (Molins). La mitjana general del torneig va quedar establerta a 21,459.
Vilalta va disputar la final contra Sergi Garriga i va aconseguir realitzar les 300 caramboles en 4 entrades, amb una mitjana del 75 i una sèrie més gran de 144. De fet només va necessitar una entrada més que a la semifinal disputada contra Carles Tuset, amb una mitjana de 100 .
La mitjana general del jugador del Sants a la fase final va ser de 85,71, bastant per sobre de la mitjana del campionat, cosa que dóna una idea que Vilalta va jugar a un gran nivell durant tot el cap de setmana. La seva mitjana a les dues jornades del campionat va ser de 44,117, tan sols es van acostar a aquest nivell Sergi Garriga i Josep Pallisa, que van aconseguir un 29,02 i un 28,64 de mitjana. A destacar d'aquests dos jugadors, a més del seu lloc a la final, la millor partida del campionat, realitzada per Sergi Garriga, realitzada en dues entrades, amb 150 de mitjana. I en el cas del jugador local, la sèrie més gran del campionat amb 262 caramboles per concloure la seva primera partida.
Vilalta havia quedat primer a la fase de grups, per davant de Pallisa, Joan Josep Barrientos (Cerdanyola) i Josep Ramon Molina (Vilanova), els dos primers van passar a la fase final. Per la seva banda, Garriga es va imposar al seu grup davant de Carles Tuset, Joan Vidal (Tarragona) i Ernest Latorre (Lleida).