Federació Catalana de Billar Unió de federacions esportives catalanesGeneralitat de CatalunyaEsportCat

FCdeB Snooker

ESCOLA

FCdeB Escola

Enrique Calderón i José Espada Campions

Aquest cap de setmana s’ha disputat el Campionat de Catalunya Absolut de bola 10 i la 1ª prova de 2a A categoria Mcdermott-SR a les instal·lacions del Club Billares Ars de Barcelona.

El Campionat de Catalunya Absolut va començar amb les prèvies, el dissabte a la tarda, amb 21 jugadors que optaven a les 6 places que hi havia pel diumenge, per completar el quadre final de 16 jugadors, on els esperaven ja els 10 jugadors Master. En aquesta fase els 6 jugadors classificats van ser: Raul Hebles, Enrique Calderón,  Javier Esteban, Sílvia López, Toni Hidalgo i Vladimir Pechenkin.

El quadre final de doble KO europeu de 16, va començar el diumenge a les 10 del matí amb varis enfrontaments molt disputats; com el d’Albert Casellas (campió del rànquing de l’any passat ) contra Sílvia López (actual campiona de Catalunya Femenina i varis cops campiona d’Espanya); o el de José Castillo (campió del rànquing de fa 2 anys) contra Raúl Hebles (ex-campió d’Espanya); entre d’altres enfrontaments.

El torneig va anar transcorrent dins l’horari previst arribant a quarts de final el enfrontaments; d’Albert Casellas contra Enrique Calderón 5-7; Marc Codina contra Jesús Mollón 1-7; Daniel Sedó contra Francesc Cabanillas 3-7 i Enrique Escudero contra Raúl Hebles 7-5.

A les semifinals l’Enrique Calderón, del Club Strike Pool de Terrassa, guanyava per 7-1 a en Jesús Mollón , del Club Billar Tarragona; i en Francesc Cabanillas, també del Club Strike Pool, feia el mateix guanyant per 7-2 a l’Enrique Escudero, del Club Billares Ars.

A la final els 2 jugadors del Club de Terrassa van jugar un match molt disputat imposant-se l’Enrique Calderón per 7-5.

Pel que fa a la prova de 2a A categoria Mcdermott-SR hi havia un total de 22 jugadors de tot arreu de Catalunya. El torneig també va anar transcorrent dins l’horari previst i es van plantar a quarts de final; l’Andrei Turau que guanyava a en Toni Casamartina Blasco per 6-4; en Claude Jezequel que guanyava a en Pablo Martín per 6-3; en José Espada que guanyava a en Roberto Sánchez per 6-5 i en José Vázquez que guanyava a en Toni Casamartina Giménez per 6-4.

A la 1a semifinal s’enfrontaven 2 jugadors del Club Snooker&Pool de Puigcerdà; on Andrei Turau  guanyava a Claude Jezequel per 6-3; a l’altre semifinal en José Espada, també del Club de Puigcerdà, guanyava a José Vázquez, del Club Strike Pool de Terrassa, per 6-4.

A la final en José Espada es va imposar a L’Andrei per 6-4.

La següent parada del circuit català de pool es farà al Club els Billars de Vic, on es celebrarà la 1a prova de 3a categoria SportRepublic.