Federació Catalana de Billar Unió de federacions esportives catalanesGeneralitat de CatalunyaEsportCat

ESCOLA

FCdeB Escola

CARAMBOLA

FCdeB Carambola

SNOOKER

FCdeB Snooker

POOL

FCdeB Pool

Aragó - Catalunya Tres Bandes Juvenils

Catalunya guanya el I Campionat júnior de 3 bandes entre seleccions Aragó-Catalunya

El passat diumenge 8 de Gener es va disputar a les instal·lacions del C. B. Fraga el I Campionat Júnior de 3 bandes entre les Seleccions Autonòmiques d’Aragó i Catalunya.

Es van enfrontar els 4 millors jugadors de cada comunitat en una emocionant jornada que va mantenir la incògnita fins al final.

L’alineació de cada equip fou:

CATALUNYA                      ARAGÓ

1. David Fiol                     1. Daniel Garcés

2. Sergi Martínez               2. Raúl Grau

3. Yuri Trullàs                   3. Àngel Garcés

4. Marc Mèrida                  4. Gerard Giné

Al matí es van enfrontar els jugadors nº 3 de cada equip amb el nº 4 del contrari i els nº 1 amb els nº 2, acabant aquesta primera fase, amb un empat a 4, després de que guanyessin en tots els casos el nº 1 i el 3.

Per la tarda, es va enfrontar cada jugador amb el seu oponent directe (4-4, 3-3, 2-2, 1-1), mantenint l’empat després de la primera ronda en la que el nº 4 català (Marc Mèrida) guanyava a Gerard Giné, mentre que el nº 3 aragonés (Àngel Garcés) ho feia sobre Yuri Trullàs.

Finalment, els nº 1 i 2 catalans van decantar l’enfrontament al guanyar als seus rivals. Sergi, en el seu enfrontament contra Raúl Grau, va fer un gran partit (30 a 19 en 39 entrades) que no va donar opció al seu oponent, mentre que David, en un partit més llarg, es va trobar davant un Daniel Garcés que no va desenvolupar el joc que aquest jugador acostuma a fer i va guanyar 28-22 en 50 entrades.

Finalment, el recentment nomenat President de la Federació Aragonesa de Billar, Carmelo Garcés, va clausurar el campionat suggerint l’organització d’un campionat de tornada aquí a Catalunya i oferint al director esportiu de la Federació Catalana, Ricard Fiol, una placa commemorativa d’aquest encontre, que Fiol va rebre gustosament i que va respondre al suggeriment de Garcés amb un “no sé encara on, ni quant, però ja podeu comptar que esteu convocats a aquest campionat de tornada”.

Fiol va destacar també la magnífica actitud competitiva i esportiva dels 8 jugadors que, a més de rivals, són companys i amics, donant per terminada aquesta fantàstica jornada de billar.