Federació Catalana de Billar Unió de federacions esportives catalanesGeneralitat de CatalunyaEsportCat

SNOOKER

FCdeB Snooker

CARAMBOLA

FCdeB Carambola

POOL

FCdeB Pool

ESCOLA

FCdeB Escola

Francisco Rodríguez Campió del Màster de més de 40 anys

Com que l'snooker és un esport que no en té d'edats, aquesta temporada hem preparat una sèrie de competicions pels jugadors de categoria Masters, és a dir, majors de 40 anys. Tenim l'exemple de Ronnie O'Sullivan, que amb 37 any va guanyar el Campionat del Món, demostrant que l'experiència és un grau i que si un es manté en forma, es pot competir a un gran nivell.

Tornant als jugadors més terrenals, la primera prova per a Masters -disputada al CB Monforte de Barcelona- ens va deixar alguna sorpresa agradable, com un break de 46 del debutant Ferran Segura. Tanmateix, la veu cantant la van portar els jugadors amb més ritme de competició, els que participen al rànquing absolut i altres torneigs estatals.

La primera semifinal va tenir sabor de l'Est, on el búlgar Stoycho Ivanov es va imposar al romanès Marius Petrea per 2 a 0. Idèntic resultat a la semifinal catalana, on Francisco Rodríguez va estar més encertat que Salvador Maria. De fet, el de Palamós mantindria el seu bon nivell de joc a la final i també ens va deixar el millor break del torneig (54).

Una nova iniciativa per incentivar la participació dels jugadors veterans d'snooker, que n'hi ha molts i de molt bons a Catalunya, als que esperem a les properes cites: 14-15 de gener i 4-5 de febrer.

 

Ander Isuskiza