Federació Catalana de Billar Unió de federacions esportives catalanesGeneralitat de CatalunyaEsportCat

SNOOKER

FCdeB Snooker

CARAMBOLA

FCdeB Carambola

POOL

FCdeB Pool

ESCOLA

FCdeB Escola

1a Prova de rànquing

La primera prova de rànquing de la temporada 2016/17 va demostrar que el nivell de l'snooker català millora any rere any. Una mostra són els breaks, amb sis mitjes centenes i un 119, que poc a poc es van apropant als registres dels profesionals. A més dels "sospitosos habituals", dos debutants com Óscar Gracian i Juan David Salom es van colar a la fase final, lo que ens deixa clar que la gent nova ve amb ganes i qualitat.

Al Club Billar Monforte es va disputar la fase de grups, des d'on es van classificar 8 jugadors. En la segona jornada varem estrenar La Centena, un local amb 2 taules d'snooker, 1 de pool americà i 1 de blackball. Els jugadors Daan Leyssen i Aleix Melià van fer bon el factor cantxa en arribar a la final. En el partit decisiu no hi va haver gaire història; el jugador belga va aprofitar molt bé les seves oportunitats i va obtenir revantxa del recent Open de Saragossa, on el barceloní de 20 anys va demostrar que no només és una gran promesa sinó tota una realitat ja.

Aquesta era la primera de les 4 proves de rànquing de la temporada, que es complementa amb les Lligues Or i Plata, competicions per a Masters (majors de 40 anys) i el Campionat de Catalunya Júnior, on els sots-21 continuen amb la seva progressió.

 

Ander Isuskiza